Több, mint 13 ezer címre szállított ki tavaly a foodpanda rekorder futárpartnere

Több, mint 13 ezer címre szállított ki tavaly a foodpanda rekorder futárpartnere

Töretlen népszerűségnek örvend a futárkodás, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az előző két évben megnégyszereződött a rugalmas munkavégzést választó foodpandás futárpartnerek száma. A legtöbb szerződött futárpartnerünk a 18-29 év közötti korosztályból kerül ki, de széles a skála – 18 és 74 év között szinte bármilyen korú futár csengethet azoknál, akik ételt, élelmiszert vagy egyéb terméket rendelnek házhoz a foodpandától. Blaumann Debóra, a cég marketingigazgatója szerint a többség a rugalmasság és a juttatások miatt kezd el házhoz szállítani, de vannak, akiket a sport és a megtett kilométerek, másokat a változatos munkakörnyezet, a közösséghez tartozás vagy a felhasználókkal való kapcsolat motivál. Összeszedtük a tavalyi év legextrémebb futársztorijait.

Az elmúlt két évben részben a járványügyi helyzetnek köszönhetően is nagyobb figyelem hárult azokra a futárokra, akik akkor is talpon voltak, amikor a magyarok többsége alig tette ki a lábát otthonról. Ők azok, akikre mindig számíthatunk, hiszen, ha esik, ha fúj, ők kint vannak az utakon és róják a kilométereket. Ők a mi hétköznapi hőseink, és szerencsére egyre több van belőlük a foodpandánál. Most összeszedtük a legérdekesebb számokat, sztorikat, amelyek a futárpartnereink mindennapjait mutatják be.

Százból egy futárunk 65 éven felüli

Ha valakit megkérdezünk, hogy hogyan írna le egy futárt, szinte biztos, hogy a legtöbben fiatal férfiakat említenének. És bár valóban, a futárok fele a 18-29 év közötti férfiak közül kerül ki, a több, mint 4000 futárpartnerünk 16 %-a nő, akik kiegészítő keresetként, iskola mellett, vagy éppen a bölcsis beszoktatás időszakában választják a futárkodást. De a skála 18 és 74 éves kor között egyébként is nagyon vegyes. Százból egy futár 65 éven felüli, és nyugdíjkiegészítésként futárkodik, ráadásul a foodpandánál nagyon megbecsüljük őket, hiszen az idősebb korosztályról egytől egyig elmondható, hogy pontosak és megbízhatóak. A jó munkaerő pedig mindig szükségünk van, hiszen a célunk, hogy bármit kiszállítsunk, amire az embereknek szüksége lehet és elfér egy hátizsákban.

A futárkodás nem csak a huszonéveseké

Napi 40 kilométer a minimum, de van, aki akár 100-at is leteker

Persze a futárkodás nem mindenkinek kiegészítő kereset. Vannak olyan futárpartnereink, akik a foodpanda kiszállítás indulása óta, csaknem 4 éve, heti sok órában futárkodnak. Akik komolyan veszik a feladatot, azok számára kiemelt kereseti lehetőséget jelenthet ez a foglalkozás. Persze ehhez sokat, és sokszor megfeszített tempóban kell dolgozni. A legtöbb futár minimum napi 40 kilométert teker vagy vezet, de a napi 100 kilométer sem ritka, autóval pedig ennél több is könnyen összejön. Nem véletlen, hogy van olyan, akinek a futárkodás teljesen megváltoztatta az életét: egészségtudatossá vált, nagy súlyfeleslegtől szabadult meg, és már el sem tudná képzelni a mindennapokat a letekert több tucat kilométer nélkül.

Három perc alatt ért célba a leggyorsabb rendelés

Előfordul, hogy műszaki hiba vagy durrdefekt miatt improvizálnak a futáraink, akiknek elhivatottságát mi sem jelzi jobban, hogy egy-egy ilyen alkalommal még gyalog is folytatják a kiszállítást, hogy a náluk lévő rendelések célba érjenek. Néha viszont minden összejön: a tavalyi évben a leggyorsabb foodpanda rendelés 184 másodperc alatt jutott el Zuglóban étteremtől-házig. A foodpanda kiszállítással házhoz vitt rendelések egyébként 2021-ben átlagosan kevesebb mint 31 perc alatt értek célba. A rekordoknál maradva, a legtöbb címre kiszálló futárunk 13.211 rendelést kézbesített tavaly, az egy óra alatt teljesített rekord pedig 10 cím volt a múlt évben.

foodpanda kiszállítás-rekordok 2021-ben

Köszönetként bulimeghívás, energiaital és csoki

Bár a futárkodás jól fizet, sokszor a megrendelők elismerései még többet jelentenek a futárpartnereink számára. “A borravalónak természetesen mindenki örül, de sokszor még szívet melengetőbb, amikor például energiaitallal vagy csokiszelettel köszönik meg a futáraink munkáját. A hálának ez a formája nem csak személyesebb, de azonnali üzemanyagként is szolgál a több ezer kalóriát letekerő bringásnak. Futáraink részei a város és a helyi közösségek szövetének, és sokszor tapasztaljuk, hogy már-már ismerősként, barátként tekintenek rájuk megrendelőink, hiszen sokszor ugyanaz a futár viszi az “életmentő” ebédet vagy vacsorát. Futárpartnereink nem csak a kiszállítás során megbízhatóak, hanem utána is. Nem egy, a bulvársajtó előtt sem ismert románcot fedeztek már fel azáltal, hogy két hírességnek azonos címre szállítottak ki, de a titkot őrzik azóta is. Hallottunk már olyat, hogy egy futárpartnerünket házibuliba invitálták, amikor megtudták, hogy éppen lejár a műszakja. Szintén kedves történet ismétlődik meg rendszeresen egy belvárosi társasházban, ahol a liftből kiszállva egy kutya várja a futárokat, és őt kell követni a rendeléssel a zegzugos folyosón a helyes ajtóig” – meséli Blaumann Debóra, a foodpanda marketingigazgatója, aki azt is elmondta, hogy amióta megjelentek a foodpandás futárok az utcákon, több tucat rajongói levelet kaptak már gyerekektől, akik otthon is futárosat játszanak, vagy annak öltöztek be farsangkor.

Gyerekek foodpanda futárjelmezben farsangkor

Csapatszellem és támogatás is motiválja a mindennapokat 

Sokak számára a futárkodás egyet jelent a közösséghez tartozással. Hiszen annak ellenére, hogy a több, mint 4000 foodpandával szerződött futárpartner egyéni vállalkozó, nagyon összetartó a társaság. Ezt erősíti például a futárkapitányok rendszere is. Csatlakozásukkor minden futárpartnert összekötünk egy futárkapitánnyal, akik figyelemmel kísérik a munkájukat és tanácsaikkal, visszajelzéseikkel segítik őket. Ők azok, akik területi szinten kiemelt szóvivők és szócsövek a futárok felé és vissza.

A futárok a gyorskereskedelem fejlődésének motorjai, a foodpandánál pedig minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszünk támogatni őket. A 2020 márciusa óta elérhető Foodpanda Futártámogatási Program keretében például azon futárpartnereknek nyújtunk pénzügyi támogatást, akik megbetegednek a koronavírussal, és/vagy házi karanténba kényszerülnek, és így nem dolgozhatnak.

A futárkodás mögött jóval több van mint sokan gondolnák. Futáraink nap mint nap több ezer ember életét könnyítik meg, hiszen a foodpanda rendelések nemcsak időt spórolnak a megrendelőknek, de sokszor a legfontosabb pillanatokban segítenek az azonnali kiszállítással. Ők valóban a mi hétköznapi hőseink.

Ha szeretnél részese lenni mindennek, jelentkezz hozzánk futárnak!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
foodpanda.hu

Hozzászólások

comments