Együtt sikerült! Év végi jótékonysági gyűjtés 5 alapítványnak

Együtt sikerült! Év végi jótékonysági gyűjtés 5 alapítványnak

Mindannyian felelősséggel tartozunk a környezetünkért és azokért, akik valamiért nem tudják hallatni a hangjukat. A NetPincérnél nem bújunk ki a felelősség alól, így örömmel támogatjuk 5 csodálatos alapítvány lenyűgöző, egyszersmind nélkülözhetetlen munkáját. A Mastercarddal kézenfogva 2019 év végén adománygyűjtést indítottunk ezen alapítványok számára és hála a lelkes NetPincérezőknek 2 millió forintot sikerült összegyűjteni az akció végére.

Kiket támogattunk és mivel foglalkoznak?
Ismerd meg őket közelebbről Te is!

Nyitott szemmel járva a világban, rengeteg problémával szembesülünk nap mint nap. Dőlnek ránk a hírek az élelmiszerpazarlásról, miközben tudjuk, hogy nem kevesen vannak azok is, akiknek szinte semmi nem jut kenyéren kívül az asztalára. 

Ott vannak még persze a környezetszennyezéssel, globális felmelegedéssel, értelmetlen fairtásokkal kapcsolatos égbekiáltó statisztikák, és az a szemmel látható közöny, amivel még mindig sokan kezelik ezt a témát. 

Ugyanakkor sajnos az sem ritka manapság, ha a speciális terápiát igénylő gyerekek, valamint családjaik küszködéséről, illetve egy-egy állatkínzásról, szívszorító kóborlásokról szóló videóba vagy cikkbe futunk bele a közösségi médiában. Van tehát tennivaló bőven, hiszen ez csupán a jéghegy csúcsa.

Ezért úgy éreztük, hogy muszáj nyilvánosan kiállnunk olyan kezdeményezések mellett, amelyek akár kis mértékben is, de orvosolják a fentebb vázolt problémákat. Emiatt támogatunk a segítségeddel, veled együtt 5 olyan alapítványt, amelyeknek a küldetésével mi magunk is azonosulni tudunk. 

Ökológiai Művelődési Alapítvány – a környezettudatosságot nem lehet elég korán kezdeni

Azzal biztos te is egyetértesz, hogy a környezettudatos nevelést egyszerűen nem lehet túl korán kezdeni, és jobb, ha ezt a szemléletmódot már az anyatejjel szívják magukba a következő generációk. Ezt mi is így gondoljuk, ezért támogatjuk az Ökológiai Művelődési Alapítványt, akiknek a legfőbb célkitűzése a fenntarthatósági és környezetvédelmi ismeretterjesztés.

Ennek érdekében az alapítvány olyan képzéseket indított, mint például az ÖKOVI edukációs program, ahol már a legkisebbek is interaktív módon sajátíthatják el a környezetvédelem minden csínját-bínját, de egyúttal az óvodai nevelők, gondozók és szülők érzékenyítését, szemléletváltását is szolgálja.

De említhetnénk még az ÖKO-Sziget kezdeményezésüket is, ami általános iskolás gyerekeknek szervezett környezetvédelmi élményprogram, jövőre már hatodik alkalommal rendezik meg. Évente mintegy 1000 diák látogat el rá, és készít például olyan hasznos dolgokat, mint a beporzók szállásául szolgáló méhecske-hotelek. Végül is, 2020-ban a beporzók védelmére koncentrál az alapítvány.

Ha támogatni szeretnéd a munkájukat, akkor az alapítvány virtuális étlapjáról választhatod ki a számodra legszimpatikusabb menüt. Többek között a Kolibri kedvence, Maja rózsalekvárja, a Kisvakond kedvenc csemegéje, vagy épp Brumi maci lépes csodája közül válogathatsz. Biztos megtalálod te is a fogadra valót!

MyForest – Közösségi Erdőkért Alapítvány – végre a fasorban vagyunk!

Nagy célkitűzéssel vág neki a következő évnek a MyForest: 2020 tavaszára ugyanis 20.000 facsemete elültetését vették tervbe Magyarországon, a Nógrád megyében Csécse mellett és Heves megyében Hatvan mellett.

Az alapítvány egyébként sem vágta kis fába a fejszéjét, ha szabad ilyen képzavarral élnünk, hiszen igazi zöld célok lebegnek a szemük előtt: az ipari forradalmak és a nagyléptékű fejlődések folyományaként mára eltűnt a korábbi erdőségek mintegy 2/3 része. Ezt a cseppet sem elhanyagolható problémát a MyForest a Földön lévő famennyiség megduplázásával szeretné orvosolni, amihez egyébként minden egyes földi lakosnak 200 db facsemetét kellene ültetnie fejenként. 

Ez jusson eszedbe, ha a MyForest virtuális étlapjáról csemegézel, hiszen tényleges faültetésekkel járulsz hozzá az ökológiai lábnyomod csökkentéséhez! Ha az alapítvány menüjéről mazsolázol, akkor 1, 3, 5 vagy 10 facsemete elültetését, illetve a fák 10 éves fenntartását biztosíthatod. 

Mosoly Alapítvány – akik beszélik a gyerekek nyelvét

A Mosoly Alapítvány küldetése előtt mi is fejet hajtunk, ugyanis a mese és a művészetek segítségével foltozzák be a súlyos betegségekben, vagy más traumákban megtépázott gyermeklelkeket. 

Terápiás foglalkozásaikon tapasztalt szakemberek segítik a gyermekeket a kórházi kezelések alatt, illetve a rehabilitáció időszakában.  A kórházi programjaikban onkológiai, vagy más krónikus betegségekben szenvedő gyerekeknek nyújtanak pszichés támogatást. A kórházak falain kívül hosszú távú terápiákra várják heti rendszerességgel a gyerekeket, ahol közös játékra, alkotásra építve segítik az egyéni problémáik feldolgozását és visszailleszkedésüket az iskolai, óvodai közösségbe. 

E mellett évente egy alkalommal a gyógyulófélben lévő, vagy a már gyógyultnak nyilvánított gyerkőcök – az Alapítvány szervezésében megvalósuló többhetes felkészítő edzést követően – újra átélhetik a sport örömét. Az egyik legnagyobb adománygyűjtéssel egybekötött programjukról már lehet, hogy te is hallottál: ez a Mosoly Váltó az Ultrabalaton futóversenyen, amelynek igazi különlegessége, hogy a gyerekek és a támogatók egy közös élmény keretében személyesen is megismerhetik egymást. 

Amennyiben a Mosoly Alapítvány virtuális étlapjáról rendelsz valamit, akkor az Alapítvány működéséhez elengedhetetlen rajzeszközök, hangszerek beszerzését, illetve a mese- és művészetterápiás foglalkozásokat támogatod. Szóval Kőlevesre, Hamuban sült pogácsára, vagy Egy tál dödöllére fel! Hiszen te is tudod: Jótett helyébe jót várj!

Vigyél Haza Alapítvány – avagy a négylábúak is lakjanak jól!

A Vigyél Haza Alapítvány 12 éves fennállása alatt több mint 1000 hideg szívvel kitett négylábúról gondoskodott már: nemcsak testileg gyógyították meg őket, hanem lelkileg is talpra állították ezeket a kegyetlen sokkon átesett kutyusokat. A végső fázisban pedig olyan új, szerető gazdikat is kerestek számukra, akiktől biztosan nem kerülnek vissza az utcára.

Azonban tudjuk jól, hogy vannak olyan öreg, árva kutyusok, akikért sajnos nem versengenek a leendő gazdijelöltek, és akik így az Alapítvány kedves kisnyugdíjasaivá váltak. Ezzel viszont igencsak megszaporodtak az Alapítvány költségei, hiszen egyrészt ezeknek az öregebb állatoknak is szükségük van a táplálékra, másrészt az orvosi ellátásuk is jelentősebb összegeket igényel.  

Éppen ezért Pamacs Pazar ebédjével, vagy Karcsi bácsi kedvenceivel, esetleg Dömpike és Pufi kétszemélyes fitnesztáljával sanyarú sorsú kutyusok kapnak új esélyt tőled egy jobb, finomabb és egészségesebb életre. Válogass te is kedvedre a Vigyél Haza Alapítvány virtuális étlapjáról, hogy minden kutyusnak jusson néhány finom falat!

Élelmiszerbank – ahol tényleg felveszik a harcot a nélkülözéssel és az élelmiszerpazarlással!

Bár a boltokban halmokban áll az ennivaló, van, akinek már egy szendvics is elérhetetlen vágyálom, ezzel szemben viszont Magyarországon hihetetlen mennyiségű, egész pontosan 1.8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe évente.

Ez olyan hatalmas tétel, hogy kamionokra rakva Budapesttől Párizsig érne a konvoj, ami elszállítja. Éppen ezért kutatja fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a feleslegessé vált élelmiszert, és juttatja el azt ingyenesen az adományozó élelmiszeripari cégektől a rászorulók asztaláig.

2018-ban mintegy 300.000 rászoruló részesült ingyenesen a megmentett élelmiszerekből, mely 11.000 tonna élelmiszer sikeres célba érését jelentette.

Az Élelmiszerbank az élelmiszer felesleget ingyen kapja a felajánló cégektől, ahhoz azonban, hogy a működésük szállítási, logisztikai, raktározási és szervezési költségei biztosítva legyenek, az Élelmiszerbanknak is szüksége van pénzadományokra, hiszen nonprofit szervezetként működik: már 2.000 Ft is számít, hiszen azzal 60.000 Ft értékű mentett élelmiszer célba juttatását támogatod.

Az Élelmiszerbank virtuális étlapján bankolva választhatod az Öröm Menüt, a Szeretet Menüt vagy a Szeretet Menü XXL-es verzióját, amivel 27, 36 illetve 45 élelmiszercsomag rászorulókhoz való eljuttatásának költségeit vállalod. Egy-egy ilyen csomag rengeteg nélkülöző gyermek és család étkezését teszi lehetővé!

A segítséged biztosan célba ér!

Tudjuk, hogy rengeteg tévhit, rémhír kering arról, hogy néhány alapítvány csak pénzt csalna ki az emberektől, és nem arra költik a kapott támogatást, amire kellene. De ebben az 5 esetben ez nincs így, ezt mi garantáljuk!

Ne feledd: bármelyik alapítvány menüjét választod a NetPincér oldaláról, a kiválasztott fogások nem kerülnek kiszállításra. Ellenben a jótékonysági menük értékét a kiválasztott alapítvány részére a teljes összeget, mindenféle levonás nélkül átutaljuk. 

Ugye te is segítesz nekünk?

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
foodpanda.hu

Hozzászólások

comments