Hűvösen finom kényeztetés az énidődben – amikor a jégkrém teszi fel az i-re a pontot

Hűvösen finom kényeztetés az énidődben – amikor a jégkrém teszi fel az i-re a pontot

Ritkán, de adódnak olyan pillanatok az életben, amikor végre megengedhetjük magunknak azt, hogy csak egyetlen dologra koncentráljunk: önmagunkra. Te mivel szoktad kényeztetni magad, ha hirtelen lesz pár szabad órád? Mi valahogy így csinálnánk…

A legtöbbünknek általában a hétvége jelenti azt a néhány órát a héten, amikor végre kiszabadulhatunk egy kicsit a hétköznapok szürke fogságából, és magunkkal is törődhetünk egy keveset. Persze általában ez a 48 óra sem telik el tétlenség nélkül, hiszen ha hét közben nem volt időd a takarításra vagy a bevásárlásra, akkor ezt sürgősen pótolnod kell.

Ezzel máris jelentősen redukálódik az az idő, amit önmagadra fordíthatsz és amivel megszakíthatod a mindennapok monotonitását. Ezért fontos tényleg megbecsülni azokat a pillanatokat, amikor egyszerűen nincsen más dolgunk, csak annyi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és ínycsiklandó finomságokkal kényeztessük a hasunkat. Például egy dupla adag sós karamellás Magnum jégkrémmel.

Neked miről szól az énidő?

Képzeld magad elé azt a szituációt, amikor végre nem kell hajnalok hajnalán kimásznod az ágyból és a mobilodra beállított ébresztő sem harsogja a füledbe már déli 11 órakor, hogy ki az ágyból lustaság!

Amikor végre nem kell törődnöd azzal, hogy az öltözéked tip-top legyen, és gyűrődésmentesen vészeld át a munkaórákat, mert abból sem csinál senki sem problémát, ha egész nap pizsamában lófrálsz fel és alá a lakásban. 

Ha úgy tartja úri kedved, akkor a kényelmes kanapén heverve tartasz sorozatmaratont, és mellette roppant dekadens módon befalsz akár egy egész pohár epres sajttorta ízű Ben & Jerry’s jégkrémet reggelire. Tudod, hogy senki nem fog megszólni érte!

Ilyenkor nem kell lemondanod semmiről

Erről szól ugyanis az énidő: a megfelelési kényszer nélkül eltöltött időről.

Ünnepeld meg ezt a néhány órát, hiszen végre eljutottál odáig, hogy lehalkítottad a mobilodat, lemondtad az összes látogatót és programot, és csak a feltöltődésre, a pihenésre, a hobbijaidra kell koncentrálnod. 

Meggyújthatsz egy kellemes illatú gyertyát és egy bögre forró csokoládé mellett nekiláthatsz a legújabb, még ki nem olvasott könyvnek. De persze jól tudod, hogy a legizgalmasabb részhez a bűnösen finom, étcsokoládés-málnás Magnum dukál.

Persze, ha te inkább a társaságot kedveled, akkor az X-boxon is lenyomod az ellenfeleket a FIFA legújabb kiadásában, amellett, hogy pattintasz egy üveg sört és pattogtatsz némi kukoricát. És dönthetsz úgy is, hogy mégiscsak áthívod a barátaidat egy közös mozizásra vagy egy kisebb túrára, ha inkább a természet közelségére vágysz.

Ilyenkor se feledkezzetek el azért a kényeztető ételekről, a tartalmas ebédről és a desszertről, hiszen a comfort foodok is hozzátartoznak a jól eltöltött énidőhöz. Teli hassal, jóllakottan, a kedvenc kajáid után te is teljesen más színben látod majd a világot. Főleg akkor, ha egy krémesen lágy, mogyoróvajas Ben & Jerry’s koronázza meg a pazar lakomát.

Végül is senki nem mondta, hogy nem oszthatod meg mással az énidődet. Pont ettől lesz ez a pár óra ilyen értékes: azt csinálsz, amit szeretnél, és azokkal töltöd el ezeket a ritka kincsként őrzött perceket, akik számodra igazán fontosak. A családoddal, a barátaiddal, vagy csak önmagaddal. És talán még a kedvenc jégkrémeddel is megkínálod őket.

Egyébként akkor sem kell félbeszakítanod az énidődet, ha az Algida prémium kategóriás jégkrémjeire fájna a fogad. A NetPincér házhozszállítása ugyanis már arról is gondoskodik, hogy a kedvenc Magnum vagy Ben & Jerry’s fagyidhoz mindenféle időpocsékoló sorbaállás nélkül hozzájuthass. Tedd próbára te is!

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
foodpanda.hu

Hozzászólások

comments