Hová kerül az élelmiszer-felesleg? Ideális esetben az Élelmiszerbankhoz

Hová kerül az élelmiszer-felesleg? Ideális esetben az Élelmiszerbankhoz

Az élelmiszerpazarlás komoly probléma: rengeteg élelmiszer válik feleslegessé, és végül nem kerül elfogyasztásra.  Emellett azonban vannak olyan rászorulók, akiknek már 1 hétre elegendő kenyér megvásárlása is luxusnak számít. Közöttük képez hidat az Élelmiszerbank, akik összegyűjtik a fel nem használt, de még fogyasztható ételeket, hogy aztán a rászorulók asztalára juttassák őket.

Biztosan te is voltál már úgy, hogy hirtelen rád tört az éhség. Ez a kínzó gyötrelem aztán nem hagyott nyugodni, se dolgozni, és a korgó hasad is időről időre megzavarta a gondolataidat. Viszont hiába néztél be a hűtőbe, ha ott egy darab szikkadt sajton kívül semmi más nem akadt, és mindennek tetejében, már a boltok is zárva vagy túlságosan messze voltak.

Ilyenkor jött kapóra neked is a NetPincér, amivel gyakorlatilag néhány kattintással megoldhattad ételrendelést. De mi lenne veled akkor, ha ezt nem tudnád megengedni magadnak? Ha mindennapi problémát jelentene a családod ellátása, a számlákkal való sakkozás, és a családi betevő biztosítása?

Ha nem a jóllakottság lenne a természetes és az, hogy mindig van mit enned, hanem a folyamatos éhezés?

A probléma márpedig valós: minden 3. magyar éhezik

Az OECD felmérése alapján ma Magyarországon minden 3. ember éhezik. Ezzel szemben hihetetlen, de éves szinten mintegy 1.8 millió tonna feleslegessé vált élelmiszer keletkezik, amit az Élelmiszerbank nemcsak felkutat, de kapcsolatot hoz létre a rászorulók és az adományozók között, így el is szállítja a túlélést jelentő táplálékot hozzájuk. 

Egyébként egészen megdöbbentő a tény, de ha ezt a grandiózus mennyiségű, feleslegesnek minősített élelmiszert mind kamionra raknánk, akkor bizony Budapesttől Párizsig érne a konvoj, ami az ételt szállítja. 

Ételrendeléssel foglalkozó cégként úgy érezzük, hogy kiemelt figyelmet kell fordítanunk nemcsak az éhezés, de az élelmiszerpazarlás problémájára is. Ezért indítottuk útjára az Élelmiszerbank Virtuális Éttermünket, amelyen keresztül te is támogathatod a szervezet munkáját, és amellyel már több ezer adag ételt sikerült eljuttatunk a rászorulókhoz.

Azért, hogy megsemmisítés helyett az asztalra kerüljön az étel

Bár a Magyar Élelmiszerbank non profit szervezet, és az adományozó élelmiszeripari cégektől, illetve kereskedelmi láncoktól díjmentesen veszi át, és adja tovább a helyi ételosztást szervező egyesületeknek, a működésüknek költsége van.

Ezért ha támogatod az alapítvány munkáját, és rendelsz valamit a Virtuális Éttermen keresztül, akkor az adományodat szállítási, logisztikai, raktározási és szervezési költségekre fogják fordítani annak érdekében, hogy minél több nélkülözőhöz juthasson el az adomány. 

A kicsi is számít: már pár ezer forintnyi adománnyal is több tíz ezer forint értékű élelmiszercsomagot juttathatsz el az éhezőkhöz, köztük több tízezer gyermekhez. Családok mindennapjait teheted jóllakottabbá, akkor is, ha a Mosoly vagy az Öröm menüt választod, és abban az esetben is, ha az XXL-es Szeretet Csomag mellett teszed le a voksod.
Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
foodpanda.hu

Hozzászólások

comments