Globális felmelegedés ellen faültetés? Igen, így is küzdhetsz ellene!

Globális felmelegedés ellen faültetés? Igen, így is küzdhetsz ellene!

A NetPincér mostantól foodpanda! Kövesd velünk az átváltozásunkat!

A globális felmelegedés szembetűnő jeleivel mi is nap mint nap szembesülünk, legalább a hírek szintjén. Éppen ezért itt az ideje, hogy kihúzzuk a fejünket a homokból és inkább fákat ültessünk a jó öreg anyaföldbe. Ehhez nyújt segítséget a MyForest, vagyis a Közösségi Erdőkért Alapítvány, amelynek a virtuális étlapjáról akár te is szemezgethetsz.

Biztos te is láttál már néhány torokszorító videót a jelenleg Ausztráliában tomboló tűzvészről: nemcsak az emberek, családok otthonai vesztek oda, de az erdők nagy része is, ráadásul a tűzben megégett vagy épp lakóhelyüket vesztett állatokból – koalákból és kengurukból többek között – sem volt hiány. 

Az egyre melegedő bolygó többé nem felelőtlen riogatás

Az Ausztráliában pusztító tűz és a korábban az Amazonas erdőségeit megtizedelő lángok főként a globális felmelegedés számlájára írhatók. Ennek oka leginkább abban keresendő, hogy az iparosodás hajnala óta mintegy a harmadára csökkent a világ erdőségeinek száma. 

Így viszont nincs, ami megkösse a levegőbe az ipari termelés következtében egyre nagyobb mértékben bekerülő szén-dioxidot, ami a bolygó felmelegedésének igencsak káros záloga. Főleg akkor, ha azt vesszük alapul, hogy például a Viktória-vízesés már kiszáradt miatta és egyre több területet fenyeget az elsivatagosodás veszélye.

A globális felmelegedés következményeit egyébként nem csupán más kontinenseken kereshetjük, a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk: Magyarországon például szinte eltűnt a tavasz és az ősz, míg a nyarak tűzforróvá váltak, ráadásul azért is sokáig kell kutatnunk az emlékezetünkben, hogy rájöjjünk, mikor volt utoljára fehér karácsonyunk. 

Ezért az erdőtelepítés kulcskérdés

Ebben nyújt segítséget a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvány, amely a természetért és a jövőnkért felelősséget érző magánszemélyeket, valamint cégeket, illetve földtulajdonosokat köti össze közös erdőtelepítő projektjeiben.

Az alapítvány célja, hogy Magyarországon és utána nemzetközi vizekre evezve is megduplázzák a jelenlegi erdők számát úgy, hogy közben az adományokból létrejött közösségi erdők bárki számára látogathatóvá váljanak. Az alapítvány természetesen a facsemetékről és a későbbi erdőkről is gondoskodik, így teszik valóban hosszúéletűvé ezeket a faültetvényeket.

Jelenleg 3 hazai erdőtelepítő projektjük fut, amelynek keretében majd 4,5 hektáron fognak tölgy, vegyes kemény lombú és vadgyümölcs fákat telepíteni. Ehhez a nemes küldetéshez szeretnénk a foodpandánál (NetPincérnél) mi is hozzájárulni, méghozzá az alapítvány saját virtuális éttermén keresztül.

Ha foodpandázol (NetPincérezel), nemcsak jót ehetsz…

… hanem jót is tehetsz. 

Korábban írtunk már arról, hogy a magunk módszereivel mi is szeretnénk tenni a bolygónk túléléséért. Ennek okán teszünk meg mindent céges szinten is a karbonsemlegességért és ezért igyekszünk minél több vegetáriánus, illetve vegán éttermet is felvonultatni a kínálatunkban. Hogy ez miért is fontos, azt a veganizmus témakörében már köbe jártuk.

Most viszont a MyForest virtuális étlapjáról válogatva neked is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a pénztárcádhoz mérten hozzájárulhass 1, 3, 5 vagy 10 db facsemete, illetve mag elültetéséhez, valamint azok 10 éves időtartamú gondozásához. Végül is, a fákat nemcsak elültetni, hanem ápolni is kell.

Ne feledd a MyForest egyik jelmondatát: „A fák védenek minket, ezért mi védjük a fákat!” A kicsi is számít, ráadásul neked sem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod: egyetlen fa ültetését és 10 éves gondozását már 510 Ft-ért megvásárolhatod! Így velünk, a foodpandával (NetPincérrel) együtt gondoskodhatsz a globális felmelegedés megállításáról és arról, hogy 10-15 év múlva is legyen olyan erdő, amit bebarangolhatunk.

 

Szeretnél értesülni az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, akciókról?
Értesítést kérek!*
*Az e-mail cím megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy a NetPincér (Viala Kft.) hírlevelet,
ajánlatokat küldjön nekem az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
foodpanda.hu

Hozzászólások

comments